BİLGEN GRUP
ÜRÜNLERİMİZ
Sürücü Güvenlik Sistemi

 

SES ANALİZİ MODÜLLERİ

Bu çalışma, kara yollarında hizmet veren toplu taşıma araçlarında şoförlerin sinirlilik durumlarının tespitini ve araç içi anons sistemlerinin verimliliğini artırmaya yönelik ses işleme uygulamalarıdır. Her iki sistemle günlük bazda şoförlerin denetlenmesi ve araç içi anons sistemlerinin takibi ve iyileştirilmesi ile birlikte daha kaliteli hizmet verilmesi amaçlanmaktadır.

 

Sürücü Ses Analizi ve İşleme Modülü:

Sistem akış şeması Şekil-1’de görülebilir.    

   

Untitled Diagram.png

Şekil 1

Araçiçi Anons Sistemi Takip Modülü:

Bu modül de iki alt birimden oluşmaktadır ilk kısımda ilgili ses işleme yöntemleri kullanılarak araç içi gürültü kestirimi yapan sistem geliştirilecektir. Ve bu sistem araç içi anons sistemi ile birlikte çalışarak gürültüye bağımlı dinamik ses şiddeti kontrolü sağlayacaktır. İkinci kısımda anons takip sisteminin çalışmasını  kontrol ve takip eden ses işleme sistemi geliştirilecektir. Sistem akış şeması Şekil-2’de görülebilir

Şekil 2

https://www.speechempoweredcomputing.co.uk/wp-content/uploads/2014/04/Waveform-iPhone-SC-232.jpg

 

GÖRÜNTÜDEN SİGARA VE CEP TELEFONU BULUNMASI MODÜLÜ

Bu modül, kameradan alınan görüntüleri anlık olarak işleyerek sürücünün sigara içmesi yada cep telefonu ile konuşması durumunu tespit edecek ve bu görüntüleri raporlayacaktır.

 

cigarette car ile ilgili görsel sonucu

cellphone distracted driving ile ilgili görsel sonucu

 

Bu modül ile her türlü sigaranın kamera üzerinden algılanması amaçlanmaktadır. Sigara algılandığı anda ilgili görüntü kaydedilerek, ilgili yetkililere görüntü ve tespit zamanı raporlanacaktır.

Aynı modül içerisinde sürücülerin cep telefonu ile konuşması durumunu aynı sigara tanıma modulunde olduğu gibi tespit edilen anın fotoğrafı ve olayın gerçekleştiği an raporlanacaktır.

Şekil 4Örnek İhlal Raporlama Ekranı

Her bir ihlal web tabanlı ihlal görüntüleme yazılımından görüntülenebilecektir.

 

GÖRÜNTÜDEN SÜRÜCÜ DUYGULARININ ANALİZİ MODÜLÜ

Yüz analizi ile alakalı bütün sürücülerin günlük, haftalık, aylık olarak duygu durumlarını analistik olarak çıkartılacaktır. Ortalama olarak bütün sürüclerin ortalama kızgınlık, üzgünlük indeksi düzenli olarak hesaplanabilecektir. Sürücülerin durumların anlık ve tarihsel olarak takip edilebilecetir.face emotion analysis ile ilgili görsel sonucu

Şekil 5Yüz Tanıma ile Duydu Durumları

Gün içerisinde sürücülerin kızgınlık indeksi belirli bir ortalamanın üstünde olması durumunda,  bu durumun ilgili birim amirlerine raporlabilecek aylık yada haftalık bazda ortalamanın üzerinde duygu durumu olan sürücüler listelenebilecektir.

Böylelikle sahadaki bütün personel peryodik olarak takip edilebilecektir.

http://www.instillo.com/home/images/roi/emotion_gender.png

 

Sürücü Güvenlik Sistemi
Sürücü Güvenlik Sistemi
Copyright © 2014 BİLGEN GRUP - Her Hakkı Saklıdır.
Barbaros Mah. Başkan Sk. Bilgen Konutları D Blok d: 44 Üsküdar- İSTANBUL
Tel: +90(216) 651 53 02 GSM : +90(532) 615 87 39  Fax: +90(216) 651 53 02   E-mail: info@bilgen-grup.com